[not provided] ще се увеличават

not providedПравило ли ви е впечатление, че от известно време насам, в Google Analytics вместо ключовите думи, по които се търси, се изписва „[not provided]“? Това е така защото през 2011 година, Google направи своето търсене криптирано и хората, които са влезли в своя акаунт, осъществяват защитено търсене. Съответно, ние webmaster-ите не можем да видим по кои думи е влизано в сайта ни, ако потребителят е влязъл чрез такъв тип търсене.

Според различни източници, броят на [not provided] резултатите през 2012г. наброяват около 40% от всички търсения в Google. Сега от търсачката искат да увеличат техния брой още. Ето на какво се натъкнах:

google job

Това е обява за работа, публикувана от Google. В маркирания текст се казва следното:

As Product Marketing Manager within the search growth team, you will be responsible to developing plans, creatives, campaigns and programs to increase the number of user’s signed in.

Или в превод:

Като продуктов в мениджър в екипа за търсене, вие ще сте отговорен за изработката на планове, реклами, кампании и програми, които да увеличат броя на потребителите, които влизат в своя профил.

Изглежда от Google все повече и повече ще искат търсенето да се осъществява от „логнати“ потребители. Това може да доведе само до едно – непрекъснато увеличаване на „[not provided]“ ключовите думи, които получаваме в Google Analytics профила си.

Добави коментар по удобен за теб начин :)

Loading Facebook Comments ...

2 Responses to [not provided] ще се увеличават

  1. И така ние ще имаме по оскъдна информация относно кл. думи. Кофти

  2. Е добре гугъл получава всякаква информация относно търсенето ни, рекламните ни кампании и прочие, а на нас дори информацията по кои ключови думи ни намират потребителите на сайтовете ни не дава. Това е вече прекалено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Да не си бот? *

Предишна публикация:
happy new year
Кратка равносметка за изминалата година.

Здравейте скъпи читатели и последователи на seo блога Razbirach.com Искам да благодаря на всички, които посещават сайта, четат материалите в...

Затвори