Наказание за лошите търговци.

merchant updateНа 8-ми март по време на SXSW конференцията в Остин, Тексас, научихме нещо много интересно от Мат Кътс. Кътс получил въпрос от човек от публиката, който се оплакал, че някои „лоши“ конкуренти го изпреварили в  SERP-a. Ето какво каза Мат:

We have a potential launch later this year, maybe a little bit sooner, looking at the quality of merchants and whether we can do a better job on that, because we don’t want low quality experience merchants to be ranking in the search results.

В буквален превод това означава:

Замислили сме потенциален ъпдейт, който ще стартираме към края на тази година, а може и по-скоро, който ще следи качеството на търговците и дали можем да подобрим работата върху това защото не искаме търговци с лоши отзиви да се класират в резултатите от търсенето.

Не може да сме сигурни дали ще има такъв ъпдейт, но аз силно вярвам, че ще има нещо, което да отсее търговците с положителни ревюта от тези с отрицателни. А може да отсее големите наложили се топ брандове и да им даде допълнителни плюсове в класирането като по този начин Google просто ще направи още една стъпка към убиването на малките сайтове или както е в случая – малките магазини.

Остава само да изчакаме, а всичките собственици на магазини да запретват ръкави и да се погрижат клиентите им да са удовлетворени, ако искат да просъществуват дълго и щастливо в SERP-a.

Добави коментар по удобен за теб начин :)

Loading Facebook Comments ...

4 Responses to Наказание за лошите търговци.

 1. Теодор казва:

  Ей супер, благодаря за поднесената информация. Тосе готви от доста време подобен ъпдейт. Като гледам, как започнаха да изчезват ревюта на фейк профили, се замислих в тази посока.

 2. Следвайки логиката рано или късно това може да се случи, и както следва търговската практика, малките магазинчета изчезват за сметка на големите.

 3. MB Vision казва:

  По принцип всяка една подобна инициатива/ъпдейт е чудесна, НО…
  …имам притесненията, че това няма да отрази реалността, защото както до сега стари домейни/магазини, които са захванали позиции не помръдват след зоопарка, то едва ли и сега ще ги бутнат. А това избщо не значи, че отговарят. Просто са стари домейни със стари линкове.
  …надявам се да не се появят услуги като негативен ПР, тоест изсипване на негативни коментари и ревюта.
  …качеството на онлайн магазин, особено в БГ трудно може и се мери в обратните връзки оставени от клиенти.

 4. Diego Ball казва:

  Или не съм се изразил правилно или не си ме разбрал. Не съм гледал дискуси, но не мисля че е кой-знае колко трудно. Просто споделям мнение, че част от тръпката в хобито е да изпробваш нови и нови неща, нови и нови аквариуми и т.н. Колегата явно започва от големия аквариум и освен ако не му се прииска някой 2-3 кубика ми се струва че ще върви в обратен ред – от големия към малките 🙂 !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Да не си бот? *

Предишна публикация:
new site seo
Преди да срежете лентата.

Еуфория. Нетърпение. Кодът е готов. Дизайнът също. Сайтът ви е напълно функционален и след толкова труд вие нямате търпение да...

Затвори