“Page Algorithm” data refresh

page algorithmНова седмица – нов update. Отново се намери с какво да ни зарадва Google, след всичко, което ни струпа през изминалите две седмици. Не ни остана капка време да се осъзнаем какво ни е връхлетяло, но ето че изненадите продължават. Положението определено е нагнетено и само се чудя какво ли още ще види бял свят през идните месеци.

Днес стартира ново обновление на ъпдейт. Refresh-наха „Google Page Algorithm“ update-a.
Информацията ни бе сервирана директно от Twitter акаунта на Matt Cutts:

page refresh

От публикацията разбираме, че обновяването засяга сравнително малко търсения в сравнение с другите refresh-и – само 0,7% от всички търсения на английски език.

1. Какво прави този ъпдейт?

В общи линии, наказва страници, които са претрупани с реклами. Понякога е дразнещо за потребителят да търси нещо и щом влезе в дадена страница, да се налага да скролва надолу, за да пропусне рекламите и да намери текста, от който има нужда. Тук, в помощ на потребителят идва този update, който е насочен срещу страниците, които визуализират прекалено много реклами над съдържанието на страницата.

Ъпдейта стартира официално на 19 януари 2012г. Това е първото обновление на данните или поне няма информация от Google за други data refresh-и.

2. Какви плюсове можем да извлечем от ъпдейта?

Хубавото тук е, че ако сте били наказани първоначално, то сега може да е премахнато наказанието от страницата ви. Стига, разбира се да сте направили сайтът си по- user friendly и да сте премахнали рекламите, поместени най-отгоре на страницата.

3. Какво се случи в изминалите седмици?

Ако се чудите защо сте били наказани, то можете да проследите събитията от последните две седмици:

  • 27.09.2012г. – стартира двадесетото подред обновяване на данните на Google Panda ъпдейта.
  • 28.09.2012г. – стартира третото обновяване на данните на Google Penguin ъпдейта.
  • 05.10.2012г. – стартира EMD ъпдейт.

За информация около другите по-големи промени в алгоритъмът на търсачката, можете да погледнете тази публикация.

След всичко, което се случва напоследък за нас остава да се запитаме каква ли е причината Google толкова сериозно да е подгонил seo оптимизаторите и по-малките страници. Можем само да гадаем. Дали е заради поевтинелите акции на компанията? Дали искат да защитят корпорациите и да разкарат всички дребни „играчи“ от резултатите си? Дали има нещо вярно в предсказанията на маите за краят на тази година? Или пък е нещо съвсем различно? Е, навярно никога няма да разберем. За нас остава единствено да сме гъвкави, да се учим от грешките си и да намираме постоянно нови начини за позициониране на страниците си.

Добави коментар по удобен за теб начин :)

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Да не си бот? *

Предишна публикация:
weather report
Днес ще бъде мрачно, с превалявания.

Вчера, на 28-ми септември 2012 година, денят ми започна както обикновено. Дори по-хубаво от обикновено, защото бях решил да се...

Затвори