Край на оразмереното търсене на картинки

google image searchНалагало ли ви е се да търсите изображения с точни пропорции? Например wallpaper с резолюция подходяща за десктопа ви? Или някаква иконка със свободно ползване за вашия уеб сайт? На мен ми се случва да ползвам опцията на Google за търсене на картинки с ясно дефиниран размер. Скоро обаче, с новия интерфейс на Google, потребителите няма да имат тази възможност.

Доскоро търсенето ни предоставяше следната опция:

search

С новия toolbar виждаме, че тази възможност изчезва:

image search

Както виждате от изображението, скоро ще имаме възможност да избираме само общо дефинираните параметри за големина на картинка – „Large“, „Medium“ и „Icon“. И все пак, за малко успокоение на тези, за които е важна тази настройка, Google премахна за кратко търсенето по точен размер през юни 2011г. Сега остава само да се надяваме да го върнат.

Вие ползвате ли тази опция на Google и отразява ли ви се негативно новината?

Добави коментар по удобен за теб начин :)

Loading Facebook Comments ...

One Response to Край на оразмереното търсене на картинки

  1. Петър казва:

    Все още работи в Google.bg. Колко време ще остане не е ясно, но все още работи. Между другото, дори и да го спрат там, пак остават още възможности за намирането им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Да не си бот? *

Предишна публикация:
bgsite2012
Номинираните в BGSite 2012

СЛЕД КАТО ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОГЛЕДНЕТЕ И ИНТЕРВЮТО, КОЕТО ПРОВЕДОХ С ЖЮСТИН ТОМС ПО ТЕМАТА! Днес реших да публикувам една...

Затвори