Google променя дизайна си

googleОтдавна не бяхме виждали промяна в облика на Google. Скоро, обаче тя ще стане факт. Промяната се изразява в преместване на навигационната лента от ляво до горе под полето за търсене.

За пръв път тази нова навигационна лента беше тествана през юни, като после я видяхме няколко пъти през септември. Досега не съм писал за нея защото, както сигурно сте забелязали, Google тества постоянно разни промени в облика си. По-често дори от появата на нови ъпдейти.

На шести ноември, обаче от Google официално обявиха, че тази промяна скоро ще бъде въведена за всички търсения в САЩ, а скоро и по света.

Днес за пръв път видях промяната в България и ще ви покажа няколко снимки от нея. Ето как изглеждаше облика досега:

google design

А ето и начина, по който скоро ще виждаме търсачката:

new design

Сега остава да видим какво ще стане след въвеждането на новия облик. Функционалността на търсачката засега остава същата, но в ляво от резултатите забелязваме едно празно бяло поле. Дали там няма да има AdWords реклами, след като мястото вдясно е заето от Knowledge Graph? Само можем да гадаем.

Личното ми мнение е, че новия дизайн е по-изчистен и чрез него много повече ще се акцентира върху резултатите от търсенето.

Видяхте ли вече и при вас новия облик? Допадна ли ви?

Добави коментар по удобен за теб начин :)

Loading Facebook Comments ...

4 Responses to Google променя дизайна си

 1. Там ще бъде оставено място за рекламите на различните стоки, които Google рекламира – снимки, отзиви и подобни. Днес четох, че процентът на кликаемост на тази рекламна услуга на Google е два пъти по-висок от тази на AdWords.

 2. Празно няма да остане със сигурност. Много е вероятно да се напъхат реклами или нещо друго, от което ще печелят. Възможно е и по някакъв начин да се визуализират продукти от Google Store, съотнасящи се към търсенето от човек в търсачката.

 3. Здравейте! Преди няколко дни беше публикувано/не тук, мисля/ едно изследване/дано да сте го прочели/, в което се казва, че гугъл наказва сайтове с адсендс банери в горната част на страницата/т.е. трябвало да са под 700px/, в същото време според хелпа им за най-добри позиции http://bit.ly/Roo1wb е възможно, даже препоръчително. Няма ли противоречие? Или, ако в оформлението на сайта банерите не изместват изцяло съдържанието под видимата на екрана част всичко е О.К.?

  • Петър казва:

   Здравей! Google наистина имат update, който наказва страниците с прекалено много реклами – http://razbirach.com/page-algorithm-data-refresh/

   Не е препоръчително да затрупвате страницата с реклами, както и не е препоръчително да имате много реклами над съдържанието си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Да не си бот? *

Предишна публикация:
bgsite2012
Номинираните в BGSite 2012

СЛЕД КАТО ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОГЛЕДНЕТЕ И ИНТЕРВЮТО, КОЕТО ПРОВЕДОХ С ЖЮСТИН ТОМС ПО ТЕМАТА! Днес реших да публикувам една...

Затвори